unicredit blockchainИталианската банка UniCredit успешно реализира първата си международна транзакция в реално време чрез блокчейн-платформата We.Trade.

We.Trade, базирана на облачни решенията за разработка на блокчейн приложения IBM Blockchain Platform, бе създадена от банките Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale и UniCredit за подобряване ефективността на международните финансови транзакции.

Знаете ли, че е необходимо да помислите и за счетоводното обслужване при покупка и продажба на криптовалути? Макар този пазар да не е строго регулиран все още, съществуват някои правила, които трябва да бъдат спазвани, за да се избегнат данъчни нарушения. Брейн Сторм Консулт предлага услуга по счетоводно обслужване, във връзка с данъчното третиране на сделки с криптовалути, можете да разгледате предлаганата услуга по счетоводна обслужване на сделки с криптовалути.

Първата по рода си сделка за немския пазар бе приключена с един от корпоративните клиенти на UniCredit – международния онлайн магазин Navabi GmbH, който използва платформата с цел възможност за поръчки от испански доставчик.

Много банки и компании търсят по-ефективен и икономичен метод за търговия на международно ниво. Като единствената банка в Италия, предлагаща блокчейн-платформата We.Trade, UniCredit предоставя на малките и средни предприятия достъп до изключително просто приложение за ефективно, икономично и безопасно осъществяване на национални и международни търговски операции.

Използването на блокчейн-платформата прави транзакциите значително по-бързи и прозрачни, а също по-лесни и по-безопасни, което не е маловажно в началото на сътрудничеството с новите търговски партньори” – съобщават разработчиците.

Според представителя на UniCredit, Джанфранко Бисагни (Gianfranco Bisagni), платформата ще промени търговските отношения между представителите на малкия и среден бизнес и ще увеличи връзката с финансовата екосистема като цяло. Това разбира се е нещо, от което клиентите с радост ще се възползват.

Очаква се, че през следващите месеци, платформата, която все още носи експериментален характер, ще бъде достъпна за всички участници на пазара, включително и за корпоративните клиенти на дъщерните банки, а също ще излезе и на международно ниво.

Leave a comment