neo криптовалутаПопуляризирането на криптовалутния пазар набира скорост всеки ден. И разбирането на морето от нови токени може да бъде доста трудно не само за обикновения човек, но и за опитния потребител, който работи с цифровите пари не от една година. В допълнение, около половината от новите монети не успяват да се разкрият на пазара и отиват в небитието. Но има и някои, които се връщат, дори и въпреки неуспешният им старт.

Рестартирането на криптовалутата обикновено се дължи на промяна в алгоритъма за хеширане, името или за привличане и популяризиране сред професионалните майнери и другите хора с познания в областта на криптопарите. Става въпрос за тази валута, която ще бъде обсъдена днес. Нейното име е NEO.

Какво представлява възродилата се монета?

Криптовалутата NEO, която по-рано беше известна под бранда Antshares, доста често е наричана “китайския етер”. Неотдавна се извърши и заключителният етап от ребрандинга на монетата. В същото време, китайските собственици, благодарение на прераждането на този токен, направиха пълна актуализация на блокчейн-мрежата, преразгледаха техническите аспекти на майнинга и съответно напълно надградиха придружаващата документация. В допълнение, възродилата се валута получи също:

 • обновление на официалния уеб-ресурс;
 • презентация в социалните мрежи, като Twitter и Facebook;
 • актуализиране на борсовото обозначение (тикер) – NEO;
 • стартирането на нова система за сключване на договори от типа смарт, наречен NEO 2.0 – умни договори.

Всички тези моменти положително повлияха върху търговете на тази валута на световните криптоборси. Сега цената му е – 1 NEO = 0,00484154 BTC. В същото време, общата капитализация на пазара, според най-новата информация, е около $ 1063095000. Подобна сума, превишаваща 1 милиард долара, не е нищо повече от доказателство, че китайските разработчици сериозно са се заели с популяризирането на монетата.

Ако направите сравнение с предшественика (монетата Antshares), то за такива показатели той не можеше и да си мечтае. Всичко това предполага, че тази криптовалута я очаква бъдеще, където цената за 1 токен вероятно ще се увеличи няколко пъти. Колко бързо ще се случи това ще зависи от екипа собственици на новата валута.

Какво преподнесе на потребителите новия старт на NEO

На база самия процес по ребрандинга, може да се прецени, че този проект е доста интересен. В края на краищата, рестартирането му бе официално обявено в офиса на Microsoft, който се намира в Пекин, столицата на Китай. Такава стъпка говори за сериозните намерения на китайския екип. Освен това, те успяха да разработят иновативна система от смарт-договори, която в момента няма аналози в света и е малко вероятно в бъдеще да се създаде нещо подобно.

 1. Основните факти от историята на рестартирането на монетата NEO: Официалната дата на рестарта – 17 октомври миналата година.
 2. След възраждането на монетата, количеството токени в обръщение се увеличи и възлизат на 50 милиона единици.
 3. За новата валута е предвиден годишен лимит на ръста на емисиите. Това са 15 милиона токена. Именно с такова количество на всеки 365 дни ще се увеличава фонда на криптовалутата, намираща се в употреба.
 4. Прогнозира се до края на годината, ръстът на капитализацията на криптовалутата да достигне 2 милиарда американски долара.
 5. Текущата стойност на 1 NEO, според главния представител на фиатните пари, е 36,8 долара.
 6. Работата на монетата се основава на PoS алгоритъма, което свидетелства за ниска цена на електроносителите. Следователно, “китайският етер” е по-екологичен от обичайния Ethereum.

Основни предимства на “китайския етер”

Новият екип от специалисти в монетата NEO се старае да заложи на най-съвременните достижения от света на криптовалутите. Следователно, в сравнение с други токени, тя ще има следните предимства:

 1. Използва се за съхраняване на разпределения тип от NEOFS протокола, което ще осигури по-добра мащабируемост на монетата. Именно мащабируемостта – основната към днешна дата пречка в блокчейн технологията. Блокчейнът на NEO разчита на максимума, а именно – да обработва и акумулира хиляди, а понякога и десетки хиляди транзакции в секунда.
 2. Ще се използва протокол за мрежова съвместимост от типа NEOX. Той ще предостави възможност на няколко участника паралелно да обменят своите активи. Основната цел на технологията е абсолютната съвместимост с всяка NEOX мрежа, ако тя може да взаимодейства с NEOContract.
 3. Най-новият механизъм за съгласуваност по dBFT. Възлите ще използват технологията за виртуализация на отказите (точно това го има и dBFT) за осигуряване на консенсус и осъществяване на предаване на плащанията (транзакциите). По този начин се постига окончателната завършеност на паричния превод. Това гарантира отсъствие на възможности за раздвояване в блока след потвърждение, а самата операция няма да бъде върната или отхвърлена. Притежателите на монети ще станат избирателите на групата, която ще намира консенсус по dBFT. По този начин, участниците в мрежата ще присвояват ранга bookkeeper. Те ще намерят съгласувано решение и ще генерират нови блокове, увеличавайки сложността за намиране на решения, което ще гарантира поскъпването на NEO.
 4. Използва се компютърният квантов алгоритъм NEOQS. Създаването на квантови компютри е значителна бариера пред криптографските принципи и алгоритми. Следователно, NEOQS технологията е насочена към намаляване на отрицателните последици от квантовата криза за бъдещата криптовалута, тъй като този метод не е достижим за квантовата компютърна техника.

Защо се очаква повишаване на цената на NEO

Перспективите за тази валута са очевидно добри. В полза на това мнение свидетелства и екипа от разработчици. Подобни експерти в началните етапи не са имали нито една от предходните криптовалути. В крайна сметка, ръководителите на този проект имат значителни връзки с инвестиционните организации, банковите структури и аналитичните компании.

Това гарантира цялостно разработване на стратегия за популяризиране на токена на финансовите пазари и подробен анализ на всяка следваща стъпка в популяризирането на монетата. Това значително ще повиши ефективността на вложенията и маркетинговите действия по отношение на новата криптовалута.

Освен това, китайският екип от собственици вече заяви, че ще привлече нови специалисти в проекта, ако усилията на настоящия екип не са достатъчни, за да се получи очакваният резултат. Този подход е и вид нововъведение в света на криптовалутите. В края на краищата, действията на специалистите ще бъдат насочени главно към подобряване и опростяване на процесите по използване на NEO монетите от страна на обикновените потребители и едва след това те ще насочат вниманието си към самата технология за постигане на посочения резултат.

Ето защо се очаква бърз скок в цената на тази валута на пазара. Освен това, този проект е толкова индивидуален, че има значителни разлики от повечето токени, които се появяват на криптопазара и като цяло са само разклонения на своите предшественици.

Най-близки прогнози за относителните стойности

Този аспект, заедно с общата капитализация, е основният показател за развитието на всяка валута. По тренда, който има валутата, може да се направи заключение за успеха или провала на токена.

Днес монетата NEO се търгува на няколко водещи борси на криптовалути. Тенденцията на курса след рестарта на тази крипта е доста интересна. Стойността на токена в средата на август тази година скочи 13 пъти и надхвърли бариерата от $ 50.

Борсовите анализатори са оптимистични и казват, че новата криптовалута вече към ноември 2017 г. ще струва 3 млн. сатоша за 1 монета. По този начин се прогнозира дори и “китайския етер”, по стойността на своя европейски аналог (Ethereum).

Как да си откриете портфейл за получаване и изпращане на NEO?

За създаването на портфейл, най-добре е да използвате вариантите, които се предлагат на официалния сайт на криптомонетата. От предложените алтернативи, най-добър е портфейлът Neon. Самият софтуер се инсталира на компютъра, но основната информация за транзакциите и балансът на електронното хранилище се съхраняват на странични сървъри.

Достъпът до портфейла е възможен и от чужди компютри. За да направите това, трябва да използвате персоналния си цифров ключ, който се издава, когато създавате хранилището.

Основната особеност на хранилищата е липсата на каквато и да е комисиона за превод към други портфейли. Също така, при този вид паричен портфейл можете да имате пасивен доход, който е 9% на годишна база в зависимост от сумата на монетите, които се съхраняват в него. Дивидентите се начисляват във вид на друга криптовалута, базирана на блокчейн – Gas.

Към момента, тази валута присъства на търговските площи в Китай и струва около 28 долара. В бъдеще, прогнозите за Gas са доста оптимистични – можете да разчитате на 400-500 долара за 1 монета. Всичко зависи от това колко добре NEO ще живее на пазара, като платежно средство.

Обобщение

Перспективите за криптовалутата NEO са повече от очевидни. Въпреки, че сега цената е намаляла малко, но всички си спомняме как Биткойн събра текущата си цена от $ 4400. Определената гаранция за развитието на тази валута е, че тя е създадена от екип от китайски специалисти. Всеки знае, че китайците обикновено докарват започнатата работа до края и до максималния й успех.