NEO Gas

NEO GasGas – това е дъщерна монета на популярната децентрализирана платформа NЕО. Токен ресурсът е част от верига блокове и се дава като награда. Той също така получава правото да използва блокчейн изходната платформа и се използва за плащане на комисионни и за осъществяването на различни операции.

За проекта

NeoGas или просто Gas – това е една от 2-те вътрешни монети, работещи на платформата NЕО. Той се използва за заплащане на различни операции, докато работи с блоковата верига на изходната система.

Понастоящем, той притежава значителна популярност поради нарастването на стойността му, причинено от провеждането на множество ICO, базирани на него. Освен това, като се има предвид, че НЕО пуска ограничено количество токени, в бъдеще трябва да се очаква техния дефицит, а следователно и нов скок в цените.

Положителни и отрицателни моменти на Gas

Непосредствено след пускането на пазара, Gas бързо спечели огромна популярност поради цялата си гама от интересни функции. Те включват:

  1. Използване на усъвършенстван Proof-of-Stake алгоритъм. Благодарение на него, защитата на цифровата валута може да издържи на почти всички видове атаки. Всеки блок от платформата има определена сложност за генериране и се променя само със създаването на нов. Този процес не изисква изчислителна мощ, като например PoW-майнинга, като по този начин се изключват ненужните разходи за закупуване на оборудване и плащане на електроенергия.
  2. Високо ниво на безопасност. Не се притеснявайте повече за безопасността на съхраняваните от вас криптоактиви.
  3. Осигуряване на анонимност на транзакциите. Това дава възможност да не се разкриват лични данни по време на различните финансови операции. Посочват се само направлението и сумата на плащането. В същото време, комисионните са символични.
  4. Децентрализираната платформа е базирана на еднорангова структура, която й позволява да потиска всички опити за централизация.
  5. Трябва също така да се отбележи, че Gas не е твърде натоварен, така че сделките с него се извършват достатъчно бързо.

За съжаление, платформата не е успяла да избегне и някои отрицателни моменти:

  1. Електронните пари, за разлика от реалната валута, не получава брутен вътрешен продукт или златен резерв. Трудно е да се преценят по-нататъшните промени в курса на Gas, тъй като няма общоприети фактори, които да му влияят.
  2. Няма възможност да се оттегли преводът и следователно, ако адреса на получателя е посочен неправилно, средствата ще бъдат загубени завинаги.
  3. Дори най-надеждната защита не може да гарантира 100% сигурност на Вашите спестявания.
  4. Винаги съществува риск от пълна загуба на инвестициите. Криптографските пари – това са изключително нестабилен актив, чието поведение е почти невъзможно да се предвиди. Той е в състояние да “излети” за една нощ и също така бързо да се срине.

Обърнете внимание! Всички тези недостатъци обаче по никакъв начин не са уникални и се срещат навсякъде в подобните проекти.

Икономическа пропаганда

Както вече споменахме, платформата NEO има 2 вътрешни монети, включително и NeoGas (кратката версия е – Gas).

Първият вид токен наброява 100 милиона единици и дава право за управление на системата. В последният влиза гласуване за разрешаване на финансовите проблеми, внесени от съществените промени в блокчейн ресурса и т.н.

Gas представлява монета, позволяваща Ви да извършите управление на икономическия компонент на платформата. Общата емисия също е 100 милиона токена. В системата на NEO, монетата се използва при таксуване за извършване на операции с различните криптовалути и умните договори. По този начин се създава благоприятна за развитие среда.

100 милиона Gas, равняващи се на 100 милиона НЕО, ще бъдат създадени чрез протокола за разпад след около 22 години, за да се разшири структурата на ресурса. Ако изходната платформа се премести на нов адрес, създаваният по-нататък Gas ще бъде зачислен на него.

Разпространение на токените

Gas се създава с всеки нов блок. С увеличаването на скоростта на генериране, максималният брой токени в размер на 100 милиона ще бъде достигнат за около 22 години. Времето за създаване на 1 блок не надвишава 20 секунди, а 2 милиона блока ще бъдат генерирани за една година.

Важно! Според обнародваните данни, 16% от токените ще бъдат генерирани през първите 12 месеца, 50% за 4 години, а 80% – за 12 години.

На всички притежатели на цифровата валута NEO, токените Gas автоматично се натрупват в края на всеки месец. Монетите се копаят в официалния портфейл на платформата или в сметката на търговата площ Binance. Общият брой на тези монети зависи пряко от периода на собственост на електронните пари NEO. Броят на полагащите се токени винаги може да бъде изчислен на калкулатора на официалния сайт.

Бъдещето на проекта

На фона на летящия Биткойн, Gas изглежда повече от скромен. Причината, както предполагат експертите, е относителната новост на ресурса. Платформата обаче има огромен потенциал. Не е случайност, че изходната му система е наречена китайската версия на Етериума.

Проектът се характеризира със стабилност в работата, притежава доста висока степен на сигурност. Външният вид на услугата е необичайно прост и минималистичен и с него ще може да работи дори и човек с малко познания в областта на цифровите пари. И накрая, значителната мощност на системата Ви позволява да изпълнявате различни операции само за няколко минути.

Мнението на потребителите

По принцип, потребителите са много позитивни към Gas. Сред предимствата се нарежда отличната му устойчивост към всички видове откази, мощната защита и цялостната надеждност на ресурса. Сред отрицателните моменти се подчертава невъзможността за отмяна на извършената транзакция, наличието на вероятност за оставане без приход, а освен това и недостатъчно развитата инфраструктура. Въпреки това, повечето криптовалутни общности вярват в перспективите на платформата.

Изводи

Последните събития показаха пълната ценност на блокчейн технологията. Тя може да даде на хората не само моментални трансфери на големи суми пари, но и абсолютно уникален инструмент за умни договори, използвани в почти всички области на човешкия живот.

Истинската техническа иновация ще избави хората от ненужни финансови загуби, ще ги предпази от различни видове измами и ще им спести много ценно време.

Криптовалутата Gas е неизбежна част от тези промени. Тя осигурява решение на насъщните проблеми, позволява на всеки желаещ моментално, надеждно и абсолютно безопасно да създава и управлява умни договори. Платформите, базирани на Bitcoin, бързо губят актуалност, местата, използващи технологията Етериум, напротив, едва сега започват да се развиват. Това се отнася и за ресурса Gas и неговите участници, без съмнение ги чака доста обещаващо бъдеще. Не бива обаче да забравяте, че когато избирате подходящите активи за инвестиционния си портфейл, трябва да сте много внимателни. Светът на криптовалутата е необичайно променлив.