Криптовалтите предлагат изключителна възможност за инвестиции и бързи печалби. Безумната волатилност носи бързи печалби или големи загуби на играчите на пазара. Към настоящия момент всеки търгуваш за криптовалути поема голям риск от обезценяване на активите и загуба на средства. Но балон ли е Биткойн? Това не може да се каже със 100% сигурност, но е почти сигурно, че на крипто пазара ще има преструктиране и катаклизми.

При евентуален срив на криптовалутите ще оцелеят само тези, които носят истинска стойност. Ще настъпи естествен подбор, като е твърде вероятно да останат само ключовите валути – Bitcoin и Ethereum.

Друга опасност в крипто светът са хакерските атаки. Няма се предвид само кражбата на портфейли, но и масираните действия към даден актив. Пример за това е разцеплението на Ethereum и Ethereum Classic.

Дори самите криптовалути да се окажат “балон” и цените да се сринат, технологията стояща зад тях ще остане и ще се ползва от бизнеса. В тази връзка ползите в крайна сметка ще са положителни.

1 Comment

  • Симеон Емануилов
    Posted 10/02/2018 17:01 0Likes

    Факт! Дори и цените да се сринат – технологията (blockchain) остава.

Comments are closed.