Зашеметяващите 9,6 милиарда долара са ликвидирани през последните 24 часа, което е с 274 процента повече от предходния ден, според Bybt.

Биткойнът, водещата криптовалута, падна до минимум в рамките на деня от $ 50 931,30 в 03:36 UTC на Binance, губейки над $ 10 000 за 24 часа.
Въпреки бързото възстановяване на монетата до нивото от 56 000 долара, дългите позиции представляват 89,5 процента (3,7 милиарда долара) от всички ликвидации през последния час.

Цената на XRP бавно намалява след определяне на нови годишни върхове. Докато Ripple се опитва да установи база, натрупването може да доведе до следващата фаза на ралито, но продължаващият спад на пазара може да доведе корекцията до крах.

Цената на XRP се подготвя за следващия променлив ход

Цената на XRP нарасна рязко от 0,63 до 1,96 долара, което може да е накарало участниците на пазара да вземат печалби и да доведе до бавен низходящ тренд. Спадът в биткойните през последните часове предизвика паника на пазара и разпродажба, което също засегна XRP, който спадна до нивото от 1,16 долара.

Въпреки факта, че новините от съда имат решаващо влияние върху цената на криптовалутата, при липса на новини XRP / USD се подчинява на общите пазарни тенденции.

Отскок от това ниво за повторно тестване на новосъздадения местен връх на $ 1,96 е възможен, но малко вероятно. На дневната графика цената на XRP остава в низходящ тренд, а индикаторите сочат към продължаване на спада – MACD е насочен към сигналната линия, а MACD-хистограмата в зоната за покупка е спаднала до почти нула, което показва продължение на есента. Най-близкото ниво на поддръжка е $ 1,25, под $ 1,10, а съпротивата е $ 1,40, над $ 1,60.

На седмичната диаграма активът остава във възходящ тренд, но все още изглежда твърде свръхкупен, което показва продължаване на корекцията или консолидацията.