Месинджърът Telegram се отказа от провеждането на планирания по-рано през март 2018 г. публичен стадии на ICO, пише Wall Street Journal, позовавайки се на запознат със ситуацията източник.

По данни на изданието, ръководството на компанията възнамерява да се ограничи до два проведени закрити кръга от продажби, които всъщност представляват по-скоро IPO, а не ICO, тъй като са регистрирани в SEC като продажби на ценни книжа.

От малки групи частни инвеститори (около 200, според документите на SEC), Telegram е привлякла инвестиции в размер на 1,7 милиарда долара за реализацията на проекта си – платформата Telegram Open Network, а основателя на месинджъра Павел Дуров смята, че това изключва необходимостта от откриване на компанията за широката публика, пише изданието.

Въпреки това, според източника запознат със ситуацията, другата причина за отказа е промяната в нормативната среда, защото Telegram започна планирането на ICO – информация за това се появи в края на 2017 година.

За отказът на месинджъра от провеждане на публично ICO, беше съобщено още през март. Представителите на Telegram обаче не са обявили официално отказа си и не са коментирали по никакъв начин ситуацията.

Leave a comment