Tether е пуснал $ 2 милиарда USDT токени в един транш в блокчейн Tron. Напоследък тази мрежа често приема толкова големи количества нов брой стабилни монети, което е свързано не само с високи такси и голямо натоварване на блокчейн Ethereum.

Издаването на Tether USD в такива огромни партиди се извършва в интерес на китайски инвеститори, които използват токени изключително за целенасочени инвестиции в биткойн.

USDT емисиите на блокчейна Ethereum представляват по-голям интерес за институциите, които се интересуват от подкрепа на проекти DeFi или диверсифициране на инвестициите в различни „опаковани“ видове други криптовалути, издадени под формата на токени ERC-20.

Вероятно спадът в биткойните се превърна в стимул за големите китайски търговци да увеличат своите позиции. Ръстът в капитализацията на Tether USD корелира с нарастването на стойността на BTC, през 2021 г. той се удвои, достигайки $ 51,81 млрд. Новият транш е в състояние да спре спада в BTC през следващите няколко дни.

Tether пуска супер транш

Активността на разработчиците на Cardano през последните 30 дни, изчислена от ресурса CryptoDiffer според броя на промените в кода, направени в GitHub (commits), излезе на върха. Според Чарлз Хоскинсън това е първият път, когато екипът на IOHK успява да изпревари състезателите от Ethereum.

Разработчиците на Cardano също успяха да заобиколят криптопроектите Kusama и Polkadot, които привлякоха голям брой програмисти за създаване на парашани. Екипът на IOHK е принуден да разшири своя персонал до специалисти, които да координират притока на създатели на бъдещи договори от март. Те ще се появят на Cardano след хард форка на Alonzo, насрочен за август тази година.

Blockchain разработка

Общността на KyberDAO ще стартира процеса на миграция на токени днес в 23-00 време. Kyber Network преминава към нов протокол, описан в предложението KIP-6, за който гласува мнозинството от собствениците на KNC.

Кодът на смарт договора ще даде по-голяма гъвкавост при промяна на екосистемата, по-специално KyberDAO ще може да записва или да издава допълнителни токени. Това решение има двусмислено въздействие върху цената на KNC. Положителен резултат от гласуването осигури борсата Binance, която има голям брой токени в управлението, средствата на основателите и разработчиците на Kyber.