Производствената техника на Apple днес се счита за една от най-надеждните в света. Въпреки това, големият сензорен екран прави смартфона уязвим-при падане вероятността от пукнатини и други механични дефекти е голяма. В много случаи обаче директно екранът остава непокътнат. Достатъчно е само да замените стъклото на вашият iPhone XS.

Много собственици на смартфони от Apple смятат, че процедурата за замяна на iPhone Xs стъкло с оригинала не създава големи проблеми и можете да извършите цялата работа у дома. Във всеки случай не се опитвайте да разглобявате корпуса при липса на опит и специално оборудване! Ремонт на стъкло iPhone XS трябва задължително да се извършва от квалифицирани майстори в условията на сервизен център.

Най-честите причини за посещение в сервизен център за подмяна на стъкло за iPhone XS:

  • повреда на устройството в резултат на опит да го поправите сами – около 15-25% от всички входящи смартфони са жертви на” домашни ” майстори;
  • телефонът e паднал от височина върху твърда повърхност;
  • повърхността на стъклото е покрита с мрежа от малки драскотини – в резултат на продължително носене без покритие и специален защитен слой.

Понякога собственикът просто сяда върху телефона си. В такива случаи обаче промяната на стъклото на iPhone XS няма да бъде достатъчна. Често сензорът, модемът, дънната платка и влакната за данни излизат от строя. Нашите специалисти лесно ще се справят с ремонта на всякаква повреда. 

Как се инсталира новото стъкло?

Процедурата за инсталиране на ново стъкло върху повърхността на екрана на смартфона е стандартна. Тя включва следните основни стъпки:

  • с помощта на технологичен скалпел горната рамка се отстранява;
  • корпусът е фиксиран във вакуумна машина;
  • с помощта на сепаратор устройството се загрява до температура от 80 градуса по Целзий-това ви позволява да разтопите лепилото до течно състояние;
  • низ от гъвкав полимер разединява поляризатора и стъклото.

Специалист внимателно инспектира всички компоненти на устройството. При откриване на неизправност на поляризатора или други елементи на устройството се извършва тяхната подмяна. Сервизен център GSMServiza осигурява гаранция за всички извършени работи, това е един от малкото сервизи в град София, които работят качествено (поне според нашето проучване).