Властите на щата Ню Йорк ще използват 15 мегавата хидроелектроенергия за работата на услуга по облачен Coinmint добив, която за две години ще поеме 180 000 майнера за добив на биткойн в изоставен завод в Масена.

Съгласно проекта, разпределението на мощностите ще допринесе за инвестиции в размер на $ 165 милиона и създаването на 150 нови работни места.

Според местни източници, основната причина за бизнеса с добив на биткойн в този район – възможността да се предлага електроенергия на ниски цени. Властите в Ню-Йорк ще използват стойността на хидроенергетиката за подобряване на местната икономика и сред факторите, които те вземат под внимание при оценката на искането – броят на работните места, създадени в резултат на разпределението.

Очаква се, че новото съоръжение ще работи денонощно. Coinmint възнамерява да наеме 75 служители на пълен работен ден през 2018 г. и 75 през 2019 г. с обща минимална заетост от 150 души. Броят на работните места ще включва и персонала по сигурността, ИТ-специалистите, електротехниците и персонала по поддръжката със средна годишна заплата от $ 46 000.

Leave a comment