Интернет предлага безбройни възможности за печелене на пари. Ето няколко идеи, с които човек може да работи и да се издържа, дори ако прекарва целия си ден на дивана вкъщи.

Поддържане на блог

Стартирането на блог не изисква обширни технически умения, но е важно да имате опит в областта, в която пишете. Това ще привлече посетители на вашия сайт.

Изграждането на голям брой последователи ще ви позволи да трупате печалби, като примамвате рекламодатели, пишете платени ревюта или получавате комисионни за популяризиране на продуктите на други хора.

Електронни обучения / уебинари

Търсенето на преподаватели е голямо и нараства в интернет, особено във времена като тези. Така че, ако ви харесва да помагате на другите да се учат, електронното обучение може да бъде печелившия билет за вас.

Всичко, от което се нуждаете, за да станете онлайн преподавател, е опит в даден предмет и няколко свободни часа на седмица. TutorVista, e-tutor, SmartThinking и Tutor.com са някои от сайтовете, в които можете да се регистрирате за тази цел. Ако си спечелите добра репутация като треньор, можете дори да провеждате уебинари.

Счетоводство

Счетоводните услуги са нещо, от което се нуждае всяка компания. Често пъти и физическите лица имат нужда от консултации и помощ, така че всичко, от което се нуждаете, е компютър, счетоводен софтуер и желание да помагате на другите.

Това е една сериозна професия, която може да ви бъде само от полза.

Продажби

За тези, които умеят да продават, един от най-добрите начини да печелите пари онлайн е да станете дистрибутор. Ще бъдете лице, което ще получава комисионна за продажба на всеки продукт, който популяризира, независимо дали на неговия уебсайт или чрез какъвто и да е друг канал в мрежата.

Не е нужно дори да притежавате продукта. Трябва само да се регистрирате за партньорска програма с компания и да започнете да продавате избраните продукти.

Купуване / продажба на домейни

Купуването и продажбата на имена на домейни е друг начин за печелене на пари от дома и изисква много малко инвестиции или време. Можете да купувате домейни на техните регистрационни цени или дори по-евтини и да ги търгувате с печалба.

Винаги обаче проучвайте сайтове като sedo.co.uk, afternic.com, ebay.com или други страници за търг на домейни, за да получите прогноза за най-добре продаваните имена.

Фрийланс за професионалисти

Фрийлансът е чудесна възможност за професионалисти, които са експерти в съответните си занаяти и знаят как да гарантират удовлетвореността на клиентите. Различни сайтове за фрийланс предлагат огромно разнообразие от обяви, така че с лекота можете да се възползвате от тях.

Реклама

Можете да продавате място на вашия уебсайт или блог за реклами и да печелите, когато тези реклами бъдат отворени от посетителите на вашия сайт. Рентабилността зависи от нивото на трафик на уебсайта и най-важното – от честотата и цената на кликване.

Онлайн маркетинг

След като уебсайтът е създаден и оптимизиран за търсачките в мрежата (SEO), започва маркетингът му. Това включва създаване на статии, писане на съобщения за пресата, публикуване във форуми, в блогове, кампании в социалните мрежи и така нататък.

Създаване на теми

Тъй като все повече хора се стремят към онлайн присъствие, търсенето на шаблони за уебсайтове и теми на WordPress ще продължи да се увеличава. Ако се справяте добре с уеб проектирането и програмирането, можете да спечелите много от създаването на такива уеб теми.

Вече има и някои уебсайтове, като TemplateMonster и ThemeForest, които действат като пазар, където можете да продавате своите теми. Шаблоните се продават и оценяват в зависимост от правата и функциите, които са в комплект с тях.

Това са само малка част от възможностите за печелене на пари в интернет. А всеки човек, според своите възможности и умения, може да открие още много!