Според министерството на финансите ка Кувейт, най-голямата криптовалута Bitcoin няма да бъде легитимна на територията на страната. Това практически означава, че всякакъв тип търговия на биткойни е забранен на територията на страната.

Всички движения на критповалути ще бъдат разглеждани като незаконни и ще бъдат подозрителни за правителството, което поставя много от инвеститорите в региона в несигурна позиция. Положението обаче не е толкова ясно, колкото кувейтските представители  на властта биха искали да обществеността общността да смята. Тяхната официална позиция се различава коренно от либералния подход на съседния Бахрейн, но им липсва регулаторната власт да подкрепят забраната.

Министерството (както и Централната банка на Кувейт) няма правомощията реално да наказва всякаква търговия с крипто валута. Понеже всички транзакции се осъществяват по интернет, крипто-пазарът изглежда е недостижим и за двете институции към момента.

И все пак, липсата на държавна подкрепа или дори признание увеличава рисковете за инвеститорите на и без това нестабилен пазар.