Как най-лесно може да научим английски език онлайн?

НачалоИнтересноКак най-лесно може да научим английски език онлайн?

Може би искате да навлезете в крипто света, но забелязвате, че почти всичко е на английски език. Ако това е пречка за вас и не разбирате определени думи, може би е добра идея да се замислите за обогатяване на вашия речник и добавяне на нови знания. Известна истина е, че човек учи цял живот. Краят на училищните ни години понякога е началото на целеустремена и осъзната работа върху собственото ни израстване, подобряването на знанията и уменията ни. А те в крайна сметка са нашият най-ценен капитал. Но светът край нас става все по-забързан, а времето, което да отделим за себе си все по-малко. И в този контекст онлайн обучението отдавна не просто лукс или екзотика. То е точният отговор на вашите нужди, защото ви спестява време и ви позволява да надграждате себе си в избраната посока – например в чуждо езиковото обучение. 

Онлайн курс или присъствено обучение

Какво печелите при онлайн обучение:

 1. Време – не пътувате до друго място след работа или от дома си. Учите там където прецените, че е подходящо. А след края на урока може веднага да се върнете към другите си занимания – работа, семейство, приятели. 
 2. Комфорт – учите дистанционно и може да го правите от всяко място, в което се чувствате комфортно и имате нужното уединение за урок. И интернет, разбира се.
 3. Гъвкавост – избирате формата на обучение – групово или индивидуално, според вашия график. Например – денят ви е пълен с куп задължения и може да отделите за учене само обедната си почивка – изберете индивидуално обучение и правете графика на уроците си седмица за седмица като се съобразявате с другите си ангажименти. Ако не можете да вместите обучение в работния си ден – изберете групов или индивидуален план в часовете след работа или през уикенда.

Какво губите при онлайн обучението:

 1. Засядане в трафика – обичайно за края и началото на работния ден, когато хиляди хора искат да стигнат от едно място до друго. А също и – най-честата причина за закъснения за присъствените курсове.
 2. Пътуването в градския транспорт – ако нямате кола и трябва да стигнете до езиковата школа, ще ви трябва градски транспорт. Да, с метрото ще избегнете трафика, но си остава времето вложено в пътуване – натам и обратно до дома ви. А и … не винаги обществения транспорт е най-приятното и хигиенично място, нали!
 3. Нежелани контакти с хора – понякога след тежък ден имате нужда от спокойствието и уюта на дома си. Онлайн обучението може да ви даде това без да ви лишава от усвояването на нови знания. Да, пандемията може и да не трае вечно, но в момента е факт. А е далеч по приятно да учиш в къщи пред компютъра докато пиеш чай, вместо да си в клас с маска и да се чудиш, дали всички са здрави!

Как да поддържаме добро ниво

Езикът като всяко друго умение се нуждае от тренировка. И тук важи същото правило като при присъственото обучение – учете и практикувайте. Ето няколко практични съвета:

 1. Изберете подходящо темпо и форма на обучение – може да учите в група или индивидуално, може да учите интензивно, плавно или бавно. Всичко зависи от вашите нужди и възможности. Сигурно е само едно – онлайн пестите време, което може да вложите в обучение.
 2. Упражнявайте се – самостоятелната подготовка е ключът към успеха. Пишете си домашните и правете допълнителни упражнения. Те ще ви помогнат да установите къде изпитвате затруднения с материала и да потърсите помощ от преподавателя – възползвайте се!
 3. Практикувайте – да, може да си направите езикова екскурзия или лагер, за да практикувате езика в натурална среда, но това е скъпо, а и не винаги възможно. Но онлайн уроците в група или индивидуално  ще ви дадат възможност да упражнявате езика регулярно.  
 4. Допълнителна литература и видео материали – В онлайн библиотеката на нашата платформа ще намерите допълнителни упражнения, книги и много видео и аудио материали, които ще надграждат и упражняват уменията съобразено с вашето настоящо ниво.

Какво трябва да търсим в една езикова школа

Преди всичко качество на предлаганото обучение. То от своя страна има много компоненти, които са свързани не само с професионализма на преподавателите, но и с цялостния процес на организация на вашето обучение. Езикова школа “Омега” от години работи на пазара на чуждоезиковото обучение. Ние сме и сред първите езикови школи в България, които въведоха онлайн обучението като пълноценен урок с преподавател на живо във виртуална класна стая. Ние не работим с готови записи на уроци, процесът се случва с вашето активно участие. Ето какво предлагаме:

 • Интерактивната платформа за обучение на Езикова школа “Омега”
 • Допълнителни материали диктовки, тестове, видео, аудио, картинки за най-лесно усвояване;
 • Жива връзка с преподавател;
 • Безплатна техническа помощ и съдействие при работа с платформата;
 • Онлайн библиотека с адаптирани книги;
 • Сертификат по ОЕЕР при завършване на нивото; 
 • Nаtіvе ѕреаkеrѕ зa мaĸcимaлнo близĸa c peaлнaтa cpeдa;
 • Oтcтъпĸи и нaмaлeния пpи зaпиcвaнe нa пoвeчe oт eдин ĸypcиcт;
 • Бeзплaтнo oпpeдeлянe нa нивoтo (caмocтoятeлнo c тecт или ĸoнcyлтaция c yчитeл).